Mijn favorieten

10 waardevolle tips voor huizenverkopers NVM Open Huizen Dag

Wil je de kans vergroten om je huis te verkopen? Onze kandidaat makelaar (in opleiding) Sep Vestjens heeft een aantal waardevolle tips voor je op een rij gezet. 

 

De NVM Open Huizen Dag op 6 april 2024 is een uitgelezen kans om jouw huis in de spotlight te zetten en potentiële kopers aan te trekken. Zonder meteen met de verfkwasten aan de slag te hoeven, kun je met enkele doordachte stappen jouw woning extra aantrekkelijk maken voor bezoekers. Hier zijn 10 tips die je als verkoper kunt inzetten om je huis optimaal te presenteren tijdens deze kijkdagen en natuurlijk ook voor de kijkmomenten met je potentiële koper(s). 

 

1. Zorg voor die onvergetelijke eerste indruk


De entree is het eerste wat kijkers zien, dus zorg ervoor dat deze uitnodigend en netjes is. Een opgeruimd pad, een nette deurmat en een frisse deur kunnen wonderen doen. Verlichting aan als het ietwat donker is doet ook wonderen.

 

2. Maximaliseer de lichtinval


Natuurlijk licht maakt elke ruimte aantrekkelijker. Open gordijnen en zonwering volledig en zorg ervoor dat de ramen blinkend schoon zijn om zoveel mogelijk licht binnen te laten.

 

3. Creëer ruimte met minimalisme


Haal overbodige meubels en persoonlijke items weg om ruimtes groter te laten lijken. Een minimalistische inrichting helpt kijkers om zich hun eigen leven in jouw huis voor te stellen. Geen kranten op tafel of nog een stapeltje wasgoed op de trap. Wel een frisse bos bloemen op tafel.

 

4. Zet de sterke punten in de kijker


Heeft jouw huis een prachtige open haard of een indrukwekkend uitzicht? Zorg ervoor dat deze kenmerken opvallen door ze vrij te maken van afleiding en ze goed te belichten.

 

5. Zorg voor een frisse geur


Geuren hebben een sterke invloed op onze emoties. Zorg voor een fris ruikend huis door goed te luchten voor de bezichtigingen en eventueel subtiele geurverspreiders te gebruiken zoals de welbekende appeltaart net uit de oven.

 

6. Voer kleine reparaties uit


Kleine mankementen kunnen een negatieve indruk wekken. Zorg ervoor dat je kleine reparaties, zoals een losse deurklink of een lekkende kraan, voor de Open Huizen Dag oplost.

 

7. Presenteer een onderhoudsvriendelijke tuin


Een nette, onderhoudsvriendelijke tuin is een groot pluspunt voor veel kopers. Zorg ervoor dat de tuin er verzorgd uitziet door het gras te maaien, onkruid te wieden en dode planten weg te halen. Lege bloempotten even opvullen met kleurrijke bloemen doet ook veel. 

 

8. Maak de badkamer en keuken blinkend schoon


De keuken en de badkamer worden vaak gezien als de belangrijkste ruimtes in huis. Zorg ervoor dat deze ruimtes extra schoon en opgeruimd zijn, met zo min mogelijk persoonlijke spullen in het zicht. Kijk gewoon weer eens kritisch rond in je keuken en badkamer en wat zou je dan weg kunnen zetten? 
 

9. Vertel niet te veel


Wees enthousiast en hartelijk, maar houd het zakelijk. Liegen hoeft niet, alles vertellen ook niet. Verkoop je het huis vanwege een scheiding? Er is geen reden om dat te verbloemen, als men daarnaar vraagt, maar laat details over je ex achterwege.

 

10. Wees gastvrij maar discreet


Uiteraard ontvang je je bezoekers vriendelijk, maar geef ze ook de ruimte om het huis op hun eigen tempo te verkennen. Bereid je voor om vragen te beantwoorden en geef ze vervolgens de gelegenhuid om door je huis te lopen waarbij je ze niet op de voet volgt. 

 

Door deze tips toe te passen, zet je jouw huis op de beste manier in de markt tijdens de NVM Open Huizen Dag. Een goed gepresenteerde woning spreekt niet alleen meer kijkers aan, maar kan ook leiden tot een snellere verkoop tegen een betere prijs. Veel succes!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring